duminică, 25 martie 2012

COMUNICAT

Federaţia SANITAS din România solicită tuturor forţelor politice din Parlamentul României includerea în conţinutul proiectului de Lege privind amnistierea fiscală a funcţionarilor din administraţia publică şi a personalului contractual din sectoarele sănătate şi asistenţă socială care a beneficiat de sporuri la salariul de bază, potrivit Legii nr. 304 din 03.12.2008 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar.
Menţionăm faptul că prin decizia Curţii de Conturi această categorie de salariaţi a fost obligată să restituie sumele obtinute în perioada 2008-2010, în acest sens invocându-se argumente birocratice şi de ordin procedural, deşi drepturile câştigate au fost acordate în baza Legii nr. 304/2008.
Federaţia SANITAS din România consideră că aceste reparaţii materiale sunt necesare pentru a se asigura un climat de pace socială într-un an electoral dificil.

PRESEDINTE
Leonard Barascu

Niciun comentariu:

Arhivă blog