marți, 2 martie 2010

Buletin informativ


In ziua de 25 Februarie 2010 a avut loc intalnirea dintre Biroul Executiv al Federatiei SANITAS din Romania si Ministrul Sanatatii. In cadrul acestei intalniri s-au abordat urmatoarele probleme:
1. Finantarea spitalelor
- Ministrul Sanatatii ne-a adus la cunostinta ca finantarea spitalelor din Romania sufera de incorectitudine.
- Privind finantarea, desi sunt spitale care au acelasi grad de complexitate, dar in zone diferite, acestea nu primesc aceeasi finantare.
- Deasemenea s-a discutat despre reorganizarea spitalelor, acolo unde este necesar.

2. In legatura cu personalul mediu din unitatile sanitare, ministrul sanatatii ne-a asigurat ca nu se vor face disponibilizari.
Luand in considerare ca in toate spitalele din Romania exista un mare deficit de personal, avem promisiunea ca se va incerca deblocarea unor posturi ale personalului de specialitate, indispensabile pentru buna desfasurare a activitatii in aceste unitati.
S-a ridicat si problema personalului TESA, care in unele unitati sanitare este supranormat, urmand a se face un plan nationat de resurse umane.

3. Privind salarizarea din sistemul sanitar, avem promisiunea ca in anul 2010 drepturile salariale inclusive sporurile vor fi pastrate la nivelul lunii Decembrie 2009.

In cadrul intalnirii s-a hotarat trimiterea unei Circulare comune Ministerul Sanatatii impreuna cu Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin care sa se informeze asupra modului de aplicare a unor articole din Legea 330/2009.
Deasemenea s-a abordat si tema descentralizarii, pozitia Ministrului Sanatatii fiind indreptata spre o descentralizare totala din punct de vedere administrativ.
S-a mai discutat despre comunicarea dintre liderii de sindicat si managerii spitalelor. S-a adus la cunostinta ministrului sanatatii ca mai multi manageri incalca Legea 54/2003, Contractul Colectiv de Munca si Ordine de Ministru prin care sunt obligati sa cheme liderii de sindicat la comitetele directoare si la sedintele in care se iau hotarari importante. Referitor la acest aspect s-a hotarat ca la intalnirile lunare ce le vom avea cu ministrul sanatatii, sa-l instiintam referitor la unitatile unde nu se tin comitete directoare si unde se iau hotarari fara a fi invitati liderii de sindicat Sanitas.
........................................

Niciun comentariu:

Arhivă blog