duminică, 4 octombrie 2009

CALENDARUL MISCARILOR DE PROTEST AL SINDICATULUI SANITAS
Mişcările de protest în sistemul sanitar au devenint iminente în condiţiile în care nu par să existe şanse de rezolvare a problemelor. Avalanşa grevistă începe în forţă în data de 30 septembrie cu acţiuni de pichetare a tuturor sediilor PSD şi PNL, din Bucureşti şi din ţară.
Mişcările de protest din perioada următoare vor scoate în stradă mii de oameni. „La fiecare pichetare vor participar în jur de 100 de angajaţi din sistemul bugetar, între care şi cei din sistemul sanitar. Mai mult probabil că nu vom primi aprobabrea. Apoi în 5 octombrie se va declanşa greva generală în tot sistemul bugetar. Vor participa cei peste 100.000 de membri Sanitas. Nici nu se pune problema să asigurăm urgenţele! Să o facă cei care nu ne sunt afiliaţi. Oricum noi luptăm chiar şi pentru drepturile celor care stau cu mâinile în sân şi se uită la noi cum facem grevă. Asigurarea personalului pentru urgenţe nu intră în atribuţiile sindicatului ci ale managerilor de spitale”a declarat pentru Sănătatea TV, liderul Federaţiei Sanitas Marius Petcu.
“Conform legii, managerii de spital sunt obligaţi să asigure personalul medical în caz de grevă. Pe data de doi octombrie voi avea o întâlnire cu personalul medical mediu în urma căreia vom stabili ce personal medical va fi disponibil în ziua de cinci octombrie când va avea loc greva generală. Sunt sigur că la Spitalul Universitar nu vor fi probleme în asigurarea acelui 30 la sută din personalul medical, aşa cum prevede legea. Pacienţii nu au nicio vină că există astfel de probleme în sistemul sanitar, de aceea ei trebuie să beneficieze de servicii medicale chair şi pe timp de grevă”, a explicat Gheorghe Iana, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.
Mişcările de protest vor continua cu mitingul organizat pe data de 7 octombrie de către C.N.S.R.L. Frăţia, la care vor lua parte 10.000 de sindicalişti, dintre care 2.500 din partea Federaţiei „Sanitas”. „Vom ieşi în stradă pentru drepturile noastre: modificarea legii salarizării unice, pentru resursele băneşti necesare pentru desfăşurarea activităţii şi plăţii în sistemul sanitar pe ultimul trimestru, pentru a stopa disponibilizările şi nu vrem ca oamenii să fie trimişi timp de 10 zile în concediu forţat. Din datele noastre aproximativ 300.000 din sistemul bugetar ar trebui disponibilizaţi” a precizat Marius Petcu.

Sursa: www.sanatateatv.ro

Niciun comentariu:

Arhivă blog