marți, 4 august 2009


In perioada 26 - 30. Iulie 2009 a avut loc scoala de vara Federatiei Sanitas din Romania la care s-au hotarat urmatoarele:



1. Aplicarea integrala a prevederilor celor 2 acorduri:
A) Cu M.S. si C.N.A.S
B) M.M.P.S.

2. Retrimiterea unei adrese de catre M.S. in teritoriu din care sa reiasa ca singurul partener al M.S. este F.S.R. – ceea ce-i confera exclusivitate catre organizatiile afiliate ca participanti la Consiliile Directoare la nivel de spitale.


3. Se vor face presiuni ale F.S.R. catre M.S. prin care acestia sa elaboreze o adresa in care drepturile neacordate pana in prezent sa fie considerate restante (creante – obligatii de plata) care vor fi acordate la rectificarea bugetara ulterioara.


4. Se va face o reevaluare la nivel de spitale si regiuni in prima jumatate a lunii septembrie ce se va concretiza printr-o alta intalnire D.S.P.-M.B., C.A.S.-M.B., Manageri de spitale, Lideri SANITAS de spitale si reprezentantul SANITAS judetean.


5. Se va elabora o adresa de catre F.S.R. prin care vom prezenta doleantele noastre inaintea rectificarii de buget al M.S. ce va avea loc in ultima saptamana a lunii August.


6. Se va convoca Consiliul National al F.S.R. la o saptamana dupa intalnirea dintre D.S.P.-M.B., C.A.S.-M.B., Manageri de spitale, Lideri SANITAS de spitale si reprezentantul SANITAS judetean pentru a se decide declansarea miscarilor de protest, in cazul unei eventuale rectificari negative de buget la Ministerului Sanatatii. S-a hotarat deasemenea organizarea unui miting in Bucuresti la sediul Ministerului Sanatatii, la sfarsitul lunii septembrie sau inceputul lunii octombrie, in care se va atrage atentia factorilor de decizie din sistemul sanitar ca neplata drepturilor salariale inclusiv a sporurilor nu va fi acceptata de F.S.R. In cazul in care factorii de decizie din sistemul sanitar incearca sa diminueze drepturile salariale , inclusiv sporurile se va redeschide conflictul de munca , megand pana la greva generala.


7. Implicarea F.S.R. in modificarile legislative ce se preconizeza in ultima parte a anului 2009:
A) Legea salarizarii bugetarilor,
B) Legea Sanatatii – ce o va simplifica si inlocui pe legea 95/2006
C) Legea exercitarii profesiunii de asistent medical
D) Pachetul de legi M.M.P.S. – Legea 168, Legea 130,
– Legea 53, Legea 54.


8. Perspective 2010: – Conferinta F.S.R. – Implinirea a 20 ani de existenta,
– Derulere Proiecte pe fonduri Europene,
– Centru Educational.


9. Externalizarea serviciilor T.E.S.A.


10. Dezbateri : - Codificari T.C.P. – I.C.M. Se vor face cursuri din fondurile europene pentru cadrele medicale, specializanduse in acest Job
- Transformarea Spitalelor neproductive in Spitale sociale de profil,
- Preluare din cheltuielile spitalelor de catre primariile locale,
- Personalul Sanitar din D.S.P. – pastrare profesiei,
- As. Med. Studii Superioare – atributii specifice,
- Avizul sindicatului SANITAS pt. Dirirectorii de Ingrijire,
- Reglementarea situatiei din I.N.H.T.
- Consiliile locale sa fie obligate sa plateasca utilitatile unitatilor sanitare preluate.

Niciun comentariu:

Arhivă blog