miercuri, 6 mai 2009

29 Aprilie 2009 / 17:05

Sanitas cere lamuriri guvernului despre inghetarea salariilor

Federatia Sanitas a cerut lamuriri guvernului cu privire la inghetarea salariilor bugetarilor pana la finalul lui 2009 si ar putea avea o intrevedere in acest sens cu premierul Emil Boc dupa 4 mai, cand ar urma sa ajunga si raspunsul final al FMI, a declarat, pentru NewsIn, liderul Sanitas.
"Vom astepta pana saptamana viitoare, sa discutam, dupa care, in functie de raspuns, vom stabili daca facem actiuni de protest sau daca fortam negocierile", a spus liderul Federatiei Sanitas din Romania, Marius Petcu.
Liderul Sanitas a mentionat ca va cere lamuriri cu privire la tipul
salariilor ce vor fi inghetate, in conditiile in care nu exclude ca masurile anuntate de guvern sa vizeze inghetarea cel mult a salariilor de baza, nu a intregilor venituri salariale. Astfel, el nu exclude posibilitatea ca guvernul sa fi luat in calcul reducerea sporurilor sau a altor forme de venit salarial, astfel incat ordonatorii de credit sa se incadreze in bugetele acordate.
Premierul Emil Boc a anuntat, marti seara, ca Executivul a prelungit pana la 31 decembrie 2009 actele normative care reglementeaza salarizarea in
sectorul bugetar, ceea ce inseamna inghetarea salariilor pentru 2009 in sistemul bugetar. Boc a precizat, insa, ca, in masura in care vor exista resurse financiare, nu este exclusa majorarea salariilor mici.
Primul ministru a mai spus ca guvernul face eforturi pentru a achita salariile si pensiile in perioda crizei economice, argumentand ca majorarile de venituri decise in diverse luni ale anului 2008, cand Romania inregistra crestere economica, trebuie acordate pe tot parcursul anului 2009.
Guvernul a rectificat pe 11 aprilie bugetul pe 2009 printr-o Ordonanta de Urgenta, pentru a se incadra in
deficitul bugetar convenit cu Fondul Monetar International (FMI), de 4,6% din produsul intern brut (PIB) si asteapta un raspuns de la FMI si de la Comisia Europeana cu privire la aceasta masura.

Sursa: Bloombiz

Niciun comentariu:

Arhivă blog